Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
kontakt   kontakt
forum   forum
KORTJÄRVI
OM KORTJÄRVI VERKSAMHET FRITID FÖRENINGAR AKTUELLT OM PORTALEN GÄSTBOK
Kronoby kommun   På svenska    Skriv ut sidan
FÖRENINGAR
Byagårdsföreningen
Kortjärvi marthakrets
Sånakonona
Kontaktlista
Dagbok
Foton
Bönehusföreningen
Övriga föreningar
NYHETER
Nyheter från Österbottens byar

Sånakononas dagbok

För tillfället träffas Sånakonona endast sporadiskt vid speciella tillfällen. 

 

"Ytbehandling" på Optima 22.1.2009

Två bilar fulla med sånakonor och några döttrar besökte kosmetologlinjen i  Yrkesskolan i Jakobstad för att "ytbehandlas" från topp till tån. Efter behandlingen gick vi på café för att fira förnyelsen.

Foton

 

Skidvallning 16.1.2006

Timo från Rautia i Kaustby lärde ut grunderna i skidvallning. Några damer var på plats och vallade både sina egna och gubbens skidor. Nu är det slut med bakhala skidor för sånakonona! Tack Timo! 

 

Karelska piroger 27.10.2005

"Sinisen talon" Tuula lärde oss hur man bakar karelska piroger. Tuula har i tiderna lärt sig baka av tant Tyyne, som kom från Karelen och kunde alla finesser för ett bra resultat. Enligt legenden ser en flickas tillkommande man ut som den första karelska pirogen hon bakat.  Foton

 

 

Klädparty 6.10.2005

Camilla Aurén-Raatikainen sålde både Friendtex- och Greenhouse-kläder åt sånakonor, svärmödrar och annat kvinnfolk.


 

Planeringskväll augusti 2005

Vi planerade höstens program. Det blir både klädparty, karelska piroger och julkransar.


 

Lady jogging juni 2005

Man kunde läsa om 4 st glada damer från Kortjärvi i JT följande dag. Hur själva länken gick har vi inga uppgifter om men uppvärmningen bestod av en 60 km:s resa till Jakobstad i en stekhett bil.

 

Kosmetologbesök 3.5.2005

6 st damer bokade tid hos "Sinisen talon" Tuulas elever vid Yrkes i Jakobstad för både ansikts- och fotbehandling. Färgerna på ansiktsmaskerna var både vit, grå och rosa och tånaglarna  blev lackade i både grönt och mörklila.  Vi blev som nya!
Kaffe blev det på hemvägen i Edsevö. Eftersom vi tycks vara tunnklädda på alla våra träffar blev det fotocensurering igen!

 

Friendtex-party 19.4.2005

Vi partajade med att prova Friendtex-kläder hos Gun-Viol. Försäljaren kom ända från Haapavesi men var nöjd ändå! Vi var antagligen flitiga klädprovare och -köpare. Vi börjar vara fixade i klädväg inför sommaren, nu är det bara kosmetologen kvar som vi tar i maj. 
Det blev nog också fotocensur vid detta party.

 

BH-party 31.3.2005

Carola Jokihaara förevisade Vetinets produkter åt ca 10 Bh-lösa sånakonor. Husets "hossbond" var hemma men trots detta fick vi alla prova Bh:n i fred och alla hade nog försett sig med en egen hållare före hemfärden. Bildcensur!

 

Aqua-simning i februari 2005

Vet inte riktigt hur det hänger ihop men nog deltog några sånakonor i aqua-simning i Karleby. Hörde på byn att det var så trevligt så det blev hela 2 simturer i stan.  

 

Karting 23.1.2005

3 födelsedagsbarn och 7 vanliga sånakonor åkte iväg till Kartingcenter i Jeppis där det blev både "tidsköro", B- och A-final. B-finalen, vanns av Britt-Mari.  I A-finalen möttes Tuula F, Leena, Majen, Gun-Viol och Bippa. Födelsedagsbarnen kom alltså med i finalen, vilket troligen var ett tecken på att de gillade sin  överraskningafest. Tuula F vann A-finalen med tiden 0:26721. Vinnaren belönades med en liten Mini-bil och samtliga födelsedagsbarn med varsin 40-årsmedalj.  Efter körandet blev det mat  i kabinettet och därefter åkte vi hem, mätta och nöjda med dagen.

Foton

 

Julkransar 17.11.2004

11 st sånakono samlades hos Gun-Viol på Österbacka. Vi börjar ha vanan inne och bindandet gick som en dans. Några nybörjare var med  och de krävde ju litet mera uppmärksamhet av
Gun-Viol. Även Monica från Öb gjorde oss sällskap. Tack för att vi igen en gång fick skräpa ner era utrymmen och framför allt tack för kaffet med det goda tilltugget.

 

 

 

Höstens program

Aqua-jumpan torkade bort p.g.a. föräldrarmöten m.m. Vi tar gärna ny sats ifall intresse finns.
Måndags simningen pågick några veckor sen blev det för kallt.

 

Planering 23.8.2004

Vi planerade höstens program. Efter planeringen cyklade några sånakono 10 km och tog sig ett dopp vid simstranden. Vi beslöt att cykla och simma hela långa hösten så länge det bara går.

 

 

Aspegrens trädgård 19.8.2004

Vi var 8 st + en dotter som lyssnade till guidens berättelser om prosten Aspegren och hans trädgård. Han var tydligen bättre att odla än att predika! Vackra hus och vacker trädgård med örtagård och välansade kolonilotter.

Foton

 

 

 

Volleybollfinal 4.8.004

Sånakonona serverade vid volleybollfinalen. Kampen ute i regnet stod hård mellan byarna men inne i serveringsrummet var det lugnt och ingen panik. Vi hann till och med ut och se på vissa matcher.

 

 

 

Paddlingstur 1.6.2004

Hä vaalt int naa!

 


40 årsfest 16.05.2004

Britt-Marie rövades bort en söndagkväll för att sånakonona skulle få fira hennes 40 årsdag. Denna gång styrde vi kosan till Holken. Vi grillade korv, som vi åt med flera sallader. Till efterrätt blev det kaffe och tårta.  Vi var 12 st som njöt av maten, naturen och det glada sällskapet.  

Foton

 

 

Simstart 1.5.2004

En tapper sånakono var i farten. Hon väntade och väntade men ingen annan dök upp. Kl. 20.15 dök hon i alla fall i plurret. Vattnet var kallt men uppfriskande. Senare hördes på byn att 2 sånakono tjyvstartade simmandet redan på dan. 

  

Kinamat 15.4.2004


8 st sånakono startade från Kortsabyiji och styrde kosan mot Shanghai. En sånakono fanns redan i Kokkola och kom direkt till maten. Vi åt 6 rätters middag med vårrulle, friterade fläskrullar, shanghaikyckling, mörk natt i Shanghai, nåt biffaktigt och friterade bananer. Mums! Med pinnar! Vi skrattade gott och hade en trevligt kväll 
Bh-party 18.3.2004

Vi, ca 10 st, samlades hos Tuula L. för att prova underkläder. En Bh-representant fanns på plats med Bh i mängd och massor.  Tuula bjöd på kaffe och dopp och vi for hem glada och nöjda med nya bh:n och många euro mindre i börsen. Denna träff är bildcensurerad!Kuutamohiihdot 7.3.2004

Denna kväll lyste månen med sin frånvaro fastän den annars lyst så vackert varje kväll. Och fortsatte förstås med lysandet 8.3. Dessutom var inte föret det bästa, det regnade!

En ivrig motionär var dock ute och väntade på alla övriga sånakononor, som inte kom. Ingen ville skida i mörkret och småregnet, så den ivrige motionären for oskidad hem.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 Jämförelse av tider

 

 

 

 

 

 

 Ann-Katrin dekorerar sin krans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Aspegrens trädgårdf 

 

 

 

En del av sånakonona

 

 

 

 


 

 

Korvgrillning i Holken

  
Utsikt från simstranden  

 

 

 

 

 

  

 


 

 


 

 

Söderbacka i månsken

 

 

Ansvarig utgivare: Kortjärvi Byagårdsförening r.f.     Senast modifierad: 11.8.2010