Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
kontakt   kontakt
forum   forum
KORTJÄRVI
OM KORTJÄRVI VERKSAMHET FRITID FÖRENINGAR AKTUELLT OM PORTALEN GÄSTBOK
Kronoby kommun   På svenska    Skriv ut sidan
GÄSTBOK
Sänd en hälsning
Gambäl nyyheitä
Ridtur i mora
Det tar en arbetsdag att teckna en karikatyr
Tryskastiidä
Kortzabyiji
Pärthövel-dikt
Svalkande bilder
Sååjä
Åländskt frimärke
Släktträff vid Lillkalas
Nostalgiska bilder
Robinson Kent
Släktträff på Dahlbacka
Novemberbilder
Fågelblogg
Hur ser skolfreden ut?
Finska mästare
1 Majbilder 2012
Vårbilder i Kortjärvi 2013
John 50 år
Kortjärvi Nappet 2015
KortjärviNappet 2013 bilder
NYHETER
Nyheter från Österbottens byar

 John Byggningsbacka 50 år

Kortjärviborna ställde till med en överraskningsfest för byagårdens vaktmästare när han den tionde januari fyllde 50 år. John anade inget när byagårdens ordförande en vecka innan kallade honom till fastighetskommitténs möte den 10:e kl. 19.00. Samma dag kom ytterligare en påminnelse per sms om att han inte får glömma mötet i kväll. John tyckte nog att det var någonting underligt med hela saken, men plikttrogen som han är så styrde han kosan till byagården när tiden var inne, även om det var hans 50-åriga födelsedag. När han steg in i byagården fanns där redan då en hel del folk också sådana som inte hörde till fastighetskommittén. Tjocka släkten var redan på plats och mera folk strömmade till efterhand och gratulanterna började framföra sina lyckönskningar.

Festföremålet hade dagen till ära förlänats en födelsetårta av ett något större format och han fick som brukligt är skära upp den första biten. Byborna skötte om att kaffe och tilltugg fanns tillgängligt i tillräcklig mängd.

          

John uppvaktades i normal ordning av Tage Lassas och barndomsvännen Peter Skog. Det prydliga paketet innehåller en bärbar dator och pärmen som Tage visar upp innehåller namnen på alla som deltagit i uppvaktningen.

John tackade avslutningsvis alla för den stora överraskning han bjöds på. 

Olof Skog höll hyllningstalet assisterad av Alf Söderbacka, som dagen till ära klätt sig i en festdräkt som han fascinerades av under en Egyptenresa.

 

Byagården fylldes underkvällen till bristningsgränsen och alla kunde inte erbjudas sittplatser. Bland gästerna sågs både tjocka släkten och vänner och bekanta från byn och många kom också längre ifrån.

     

    

 

 

Ansvarig utgivare: Kortjärvi Byagårdsförening r.f.     Senast modifierad: 4.3.2014